Verhoog de waarde van je woning

Waar kijkt een woning taxateur naar?


Vraag jij je af waar een woning taxateur precies naar kijkt? Als je hiervan op de hoogte bent kun je er je voordeel mee doen. Door te zorgen dat de belangrijkste aspecten van je woning in orde zijn, kan je huis meer waard worden. Wij zetten de belangrijkste punten waar een taxateur naar kijkt graag voor je op een rijtje. 

Locatie en omgeving

Een van de eerste zaken die een woning taxateur bekijkt, is de locatie van de woning en de omgeving. De nabijheid van voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer en recreatiegebieden speelt hierbij een belangrijke rol. Vertel de taxateur gerust meer over de locatie en welke voorzieningen er in de buurt zijn.

Algemene toestand van de woning

De staat van je woning is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de waarde. Een woning taxateur zal aandacht besteden aan aspecten zoals het dak, de fundering, ramen en deuren, en de algehele bouwkwaliteit. Investeer in regelmatig onderhoud en zorg ervoor dat alle structurele elementen in goede staat verkeren.

Grootte en indeling van de woning

De oppervlakte en de indeling van de woning spelen een aanzienlijke rol bij het vaststellen van de waarde. Een taxateur zal de vierkante meters meten en de bruikbaarheid van de indeling beoordelen. Je woning kan meer waarde krijgen als je de beschikbare ruimte handig indeelt of als je bijvoorbeeld een moderne keuken toevoegt. 

Energiezuinigheid en duurzaamheid

In deze tijd van groeiend milieubewustzijn is de energie-efficiëntie van een woning een belangrijke overweging. Een woning taxateur zal kijken naar isolatie, dubbele beglazing en andere duurzame elementen. Investeer in energiebesparende maatregelen om niet alleen de waarde van je woning te verhogen, maar ook om energiekosten te verminderen.

Recente renovaties en verbeteringen

Eventuele recente renovaties en verbeteringen aan de woning kunnen aanzienlijk bijdragen aan de waarde ervan. Dit omvat bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken, of het vernieuwen van de vloeren. Zorg ervoor dat je deze upgrades documenteert en communiceert met de taxateur.

Vergelijkbare verkopen in de omgeving

Een woning taxateur zal ook kijken naar recente verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de omgeving. Dit helpt bij het vaststellen van een marktconforme waarde. Doe eventueel zelf onderzoek naar recente transacties en presenteer deze informatie aan de taxateur om een solide basis voor je woningwaarde te creëren.

Onderhoudsstaat van de tuin 

Een goed onderhouden tuin en buitenruimte kunnen de algehele uitstraling van je woning verbeteren. Zorg ervoor dat de tuin goed is onderhouden, met aandacht voor landschapsarchitectuur en eventuele extra voorzieningen zoals een terras of tuinhuisje.

Nu weet je waar een woning taxateur naar kijkt! 

Nu je precies weet waar een woning taxateur naar kijkt, kun je ervoor zorgen dat je woning meer waard wordt. Wil je de woning laten taxeren? De taxateur van Van Rossum Makelaardij komt graag bij je langs voor een gratis waardebepaling. Deze waardebepaling wordt mondeling toegelicht. Wil je liever een gevalideerd taxatierapport? Ook dat is mogelijk. Het taxatierapport wordt streng gecontroleerd door de Taxateursunie of het NWWI. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar en bruikbaar rapport ontvangt. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met onze taxateur.