benieuwd

Hoe wij je woning aankopen?


Het kopen van een nieuwe woning is een flinke klus. Eerst de zoektocht en het bezichtigen van potentiële woningen. Daarna de onderhandelingen over de koopsom, voorwaarden en je financiering op orde krijgen. Van Rossum Makelaardij helpt je graag in dit proces. Onze aankoopmakelaars staan in de startblokken om samen met jou je nieuwe woning te zoeken en aan te kopen. Om je te helpen je weg te vinden in het aankoopproces onderscheiden we een aantal essentiële stadia:

1
Samen zoeken naar je nieuwe woning

Bij de aankoop van jouw nieuwe woning is het prettig om iemand naast je te hebben staan met kennis van zaken, die jouw belangen behartigd en zich kan inleven in je persoonlijke wensen en omstandigheden. We nodigen je graag uit voor een kop koffie om samen met onze aankoopmakelaar je woonwensen te bespreken. Via een digitale zoekopdracht gaan we op zoek naar je droomwoning. We raden aan om alvast een afspraak bij een hypotheekverstrekker te maken om je financiële mogelijkheden te laten berekenen.


2
Bezichtigen

Heb je je droomwoning gevonden? Dan plannen we een bezichtiging in om samen de woning te bekijken. Onze aankoopmakelaar zal het onderhoud van de woning en eventuele gebreken of noodzakelijke reparaties kritisch bekijken.

Na afloop van de bezichtiging drinken we op kantoor samen een kop koffie. Je bespreekt samen met onze aankoopmakelaar hoe je de woning hebt ervaren en neemt de aandachtspunten met elkaar door.


3
Extra onderzoek

Op kantoor gaan wij verder voor je aan de slag door extra onderzoek te doen naar de woning. We bestuderen gegevens in het kadaster, bestemmingsplannen, milieuaspecten, de status en gegevens van een eventuele Vereniging van Eigenaren en het energielabel. Door een compleet beeld te vormen van de woning kunnen we jou een weloverwogen advies geven én het vervolgtraject samen uitstippelen.


4
Onderhandelen

Onze aankoopmakelaar zet alle informatie over je nieuwe woning op een rijtje. Wij adviseren je over de beste biedingsstrategie en nemen de onderhandelingen van je uit handen. Ook bespreken we welke voorwaarden we meenemen in de onderhandelingen. Denk hierbij aan een ontbindende voorwaarde financiering en de overdrachtsdatum.


5
Ondertekening van de koopovereenkomst

Gefeliciteerd! Je bod is geaccepteerd. Je gaat een nieuwe woning aankopen. De verkopende makelaar gaat de koopovereenkomst opmaken. Onze aankoopmakelaar controleert de overeenkomst en zal deze met je doornemen voor de ondertekening. Zodra beide partijen de overeenkomst hebben getekend, ontstaat de koop.


6
Je woning financieren

De koop is gesloten! En het is tijd om je financiering rond te maken. Je hypotheekadviseur kan precies vaststellen welk bedrag je aan hypotheek nodig hebt. Onze aankoopmakelaar kan je doorverwijzen naar een onafhankelijke hypotheekadviseur. Ook zal er door een onafhankelijk taxateur een taxatierapport opgesteld moeten worden als onderbouwing van de financieringsaanvraag.


7
Naar de notaris

Je woning is bijna van jou! Vandaag ga je naar de notaris voor de sleuteloverdracht. Maar niet voordat je samen met onze aankoopmakelaar je nieuwe woning nog een laatste keer hebt bezichtigd. We controleren of de woning wordt overgedragen zoals is afgesproken en de meterstanden op te nemen. Van Rossum Makelaardij is ook als aankoopmakelaardij actief als geen ander!


8
Verhuizen

Omdat wij actief als geen ander zijn, kunnen wij ook de verhuizing voor u verzorgen. In samenwerking met Flakkee Verhuizers te Middelharnis ontvang je een scherp tarief voor de verhuizing van je oude naar je nieuwe woning.

spreekt onze werkwijze je aan?

Maak een afspraak


Van Rossum Makelaardij ontzorgt je bij de aankoop van je nieuwe woning op het eiland Goeree-Overflakkee. Als ervaren makelaars ondersteunen we je bij en zorgen we voor een ontspannen aankoop van je nieuwe woning. Het is ons werk om woningen aan te kopen. Neem van Rossum Makelaardij in de hand en profiteer van onze inzichten en ervaringen.

Maak een afspraak