benieuwd

Hoe wij je woning taxeren?


Bij een taxatie wordt er een actueel waardeoordeel verbonden aan de grond, het huis, de ligging en overige dergelijke zaken. Dit doet een gecertificeerde taxateur. Van Rossum Makelaardij heeft gecertificeerde taxateurs in dienst die een gevalideerd taxatierapport voor je kunnen maken.

1
Waarde weten?

Wil je weten wat je woning of appartement waard is om een keuze te maken of je wel of niet gaat verhuizen? Van Rossum Makelaardij komt graag langs voor een gratis waardebepaling. Hiervan wordt geen schriftelijk rapport opgemaakt. Onze makelaar zal de waarde mondeling toelichten. Deze mondelinge waardebepaling is een perfecte manier om een indruk te krijgen van de huidige waarde van je woning.

Maak een afspraak

2
Wanneer heb je een (gevalideerd) taxatierapport nodig?

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken voor een woningtaxatie.  Bijvoorbeeld, je bank kan om een taxatie vragen bij de aankoop van een toekomstig huis in verband met de hypotheek die je wilt afsluiten. Bij Van Rossum Makelaardij werken gecertificeerde taxateurs met veel ervaring. Zij staan voor je in de startblokken om je woning te taxeren. Onze taxateurs kunnen je helpen bij het uitzoeken of jouw hypotheekverstrekker een bepaalde taxatie vereist. Wacht niet te lang. Gemiddeld duurt het een week voor jouw taxatierapport klaar is.


3
NWWI

Wanneer je een taxatierapport nodig hebt voor de financiering van je nieuwe woning, vraagt je hypotheekverstrekker meestal om een gevalideerd rapport. Dit houdt in dat het taxatierapport dat onze taxateur voor je opstelt wordt gecontroleerd door een externe partij. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, kortweg NWWI, keurt de rapporten woningtaxaties. Het is een onafhankelijk, landelijk instituut dat als keurmerk voor taxateurs geld. Zij valideren taxaties volgens een stel duidelijke richtlijnen. Op die manier krijgt jouw hypotheekverstrekker een helder beeld hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Naast het NWWI werken de taxateurs van Van Rossum Makelaardij ook met Taxateursunie, een andere validatie-instituut.


4
Taxatieopdracht

Wanneer je Van Rossum Makelaardij de opdracht geeft om jouw (toekomstige) woning te taxeren, maken we zo snel mogelijk een afspraak. Onze taxateur zal de desbetreffende woning zo snel mogelijk bezichtigen, foto’s maken en de nodige research doen. Jij krijgt van ons een mail met de opdrachtvoorwaarden. Zodra we jouw akkoord hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag om het rapport op te stellen. Na het maken van het rapport wordt het naar het validatie-instituut gestuurd ter controle. Zodra het rapport is goedgekeurd zal de taxateur het rapport digitaal ondertekenen. Jij ontvang het gevalideerde taxatierapport direct in je mailbox.

spreekt onze werkwijze u aan?

Maak een afspraak


Van Rossum Makelaardij ontzorgt. Onze ervaren gecertificeerde taxateurs staan voor je in de startblokken om jouw (toekomstige) woning te taxeren. Wil je een afspraak maken voor de taxatie of meer weten over de kosten?

Bel of mail ons kantoor