Ontdek wat je huis waard is

Taxatie van je woning: hoe werkt dat?


Overweeg je een taxatie van je huis? Onze taxateur staat graag voor je klaar. We bieden gratis mondelinge waardebepalingen aan. Als je een officieel gevalideerd taxatierapport nodig hebt, regelen we dat ook. We stellen een uitgebreid rapport op dat vervolgens wordt gecontroleerd door een erkend validatie-instituut. Hoe dat precies werkt? Ontdek meer over het taxatieproces van je woning of plan direct een afspraak in met onze taxateur.

Wat is je woning eigenlijk waard? 

Wil je weten wat je huis waard is voordat je beslist of je wilt verhuizen? De taxateur van Van Rossum Makelaardij komt graag bij je langs voor een gratis waardebepaling. Hij zal je huis grondig inspecteren en onderzoek doen naar de huizenprijzen in de buurt. De taxateur zal je vervolgens mondeling informeren over de waarde van je woning. Er wordt hierbij geen schriftelijk rapport opgesteld. Deze mondelinge schatting geeft je een idee van de waarde van je woning. Heb je wel een taxatierapport nodig? Ontdek hoe dat werkt. 

Gevalideerd taxatierapport: hoe werkt dat? 

In sommige gevallen is een mondelinge waardebepaling niet voldoende. Er zijn verschillende redenen waarom je een gevalideerd taxatierapport nodig kan hebben. Wanneer je een hypotheek wil afsluiten voor een nieuwe woning kan de bank bijvoorbeeld een taxatierapport nodig hebben. Onze taxateur kan je vertellen of dit in jouw geval ook nodig is en hoe dat werkt. Onze gecertificeerde taxateurs hebben veel ervaring en staan klaar om jou te helpen. Wanneer je woning getaxeerd is, ontvang je gemiddeld na een week het taxatierapport. 

Wij werken volgens de richtlijnen 

Het rapport van de taxatie ondergaat grondige controle door een externe partij. Pas nadat deze controle is voltooid, kunnen we spreken van een gevalideerd rapport. Hoe dat precies werkt? Voor deze controle werken we samen met de Taxateursunie of het NWWI, oftewel het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dit onafhankelijke instituut met een landelijke dekking fungeert als keurmerk voor taxateurs. De taxaties worden nauwgezet gevalideerd volgens heldere richtlijnen. Zo heeft de hypotheekverstrekker inzicht in hoe de geschatte waarde is vastgesteld. Met ons taxatierapport ben je altijd verzekerd van kwaliteit!

Over Van Rossum Makelaardij

Van Rossum Makelaardij staat graag voor je klaar op het gebied van aankoop, verkoop en taxatie. Als betrouwbare makelaar zijn we actief als geen ander. We zijn betrokken en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Wanneer je op zoek bent naar een huis, kun je bij ons terecht voor een ruim woningaanbod. Onze aankoopmakelaars ondersteunen je graag bij het vinden en kopen van een nieuwe woning. Ook wanneer je jouw huis wil verkopen staan wij voor je klaar. Ten slotte kun je ons inschakelen voor een taxatie. Onze taxateur bepaalt de waarde van je woning en zorgt indien nodig voor een gevalideerd taxatierapport. 

Mogen wij je helpen bij de taxatie van je huis? 

Zou onze taxateur een bezoek kunnen brengen om de waarde van je huis vast te stellen? Zodra je ons benadert, plannen we snel een afspraak in. Onze taxateur komt langs om de woning te bekijken, foto’s te maken en onderzoek te doen. We sturen je de opdrachtvoorwaarden toe. Na jouw goedkeuring beginnen we met het opstellen van het taxatierapport. Dit rapport wordt vervolgens ter controle naar het validatie-instituut gestuurd. Als het rapport wordt goedgekeurd, zal onze taxateur het digitaal ondertekenen. Uiteindelijk ontvang je het gevalideerde taxatierapport in je mailbox! Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.